Drugi čovjek al-Qaide: Bushu, moraš priznati da si poražen u Iraku!

Drugi čovjek al-Qaide: Bushu, moraš priznati da si poražen u Iraku!
ZAMJENIK vođe alQaide Ayman alZawahri rekao je na videosnimci emitiranoj u petak kako planovi američkoga predsjednika Georgea W. Busha o povlačenju snaga iz Iraka znače da su muslimani pobijedili Washington.

Uz to, on je kritizirao islamističke skupine, među ostalima i egipatsko zabranjeno Muslimansko bratstvo, što vjeruju u zapadnjačku demokraciju i sudjeluju u izborima.

"Bushu, moraš priznati da si poražen u Iraku i Afganistanu i da ćeš uskoro biti i u Palestini", kaže se na snimci emitiranoj na televiziji al-Jazeeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta je televizija objavila kako snimka prvoga zapovjednika ispod Osame bin Ladena, emitirana s engleskim prijevodom, nosi datum muslimanskoga lunarnog mjeseca koji je završio u prosincu.

"Čestitam muslimanima na pobjedi islama u Iraku. Prije više od godine rekao sam kako je odlazak Amerikanaca iz Iraka samo pitanje vremena", rekao je Zawahri, koji je sjedio uz pušku, s bijelim turbanom na glavi i s naočalama.

"Ali oni opravdavanju povlačenje tvrdnjom da su iračke snage dostigle zadovoljavajuću razinu", rekao je.

Bushevi kritičari traže od američkog predsjednika izlaznu strategiju za povlačenje iz Iraka gdje je od invazije 2003. poginulo oko 2200 pripadnika američke vojske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara