Drugi program RAI-a seli u Milano

Upravni odbor talijanske državne televizije RAI, u kojem su samo dva člana nakon što su ostala trojica podnijeli ostavke, donio je odluku o preseljenju direkcije drugog programa iz Rima u Milano.

Time je učinjen prvi korak u pretvaranju državne televizije RAI u podijeljenu, tzv. federalističku, televiziju po želji čelnika Sjeverne lige Umberta Bossija.

To je početak raspadanja RAI-a, komentira odluku okrnjenog upravnog odbora (predsjednik Antonio Baldassare i član Ettore Albertoni, koji je inače predstavnik Sjeverne lige) oporbeni lijevi centar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljnika ima i u većinskoj koaliciji desnog centra, posebno među Nacionalnim savezom Gianfranca Finija. Jedan od čelnika Nacionalnog saveza i predsjednik regije Lazio, Francesco Storace u današnjem razgovoru za ´Corriere della Sera´ zahtijeva ostavke dvojice članova uprave, te kaže kako unutar stranke ima mnogo nezadovoljnika.

´Započela je prava federalizacija´, kaže Bossi. Svi talijanski listovi danas imaju glavne naslove prvih stranica posvećene sinoćnjoj odluci o cijepanju RAI-a. U komentarima se ističe da je to još jedna Bossijava pobjeda unutar koalicije desnog centra, te da mu je predsjednik vlade i čelnik pokreta Naprijed Italijo, Silvio Berlusconi ponovno popustio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara