Drugi sastanak HDZ-a i Nezavisne liste Željka Jerkova

U drugom krugu razgovora o potpori za sastav nove gradske vlasti u Splitu danas su se sastali predstavnici HDZa i Nezavisne liste nositelja Željka Jerkova, na kojemu je HDZ predstavio svoje kandidate za članove Poglavarstva.

Predsjednik splitskog HDZ-a, kandidat za gradonačelnika Zvonimir Puljić, rekao je kako je nakon prošlotjedna sastanka, na kojemu je ocijenjeno da su programi sukladni, danas učinjen korak naprijed razgovorom o ljudima koji bi te programe trebali provesti.

Izrazio je i uvjerenje kako će ga "Lista Veloga mista" poduprijeti, t.j. da će prijedlog ljudi koje on nudi biti snažnije jamstvo za provedbu programa koje žele ostvariti i jedni i drugi.

Puljić poduzetnicima nije predstavio kandidata za jedno dogradonačelničko mjesto, što će, kako kaže, učiniti naknadno. Dodao je kako će se do kraja tjedna znati tko će dobiti mandat za sastav splitske vlasti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Jerkov potvrdio je da su razgovori s HDZ-om završeni te da će se sutra navečer drugi put sastati i s predstavnicima koalicije SDP-HNS-HSU-HSS i nakon toga odlučiti koga će njihova četiri vijećnika poduprijeti u Gradskom vijeću koje ima ukupno 25 vijećnika.

Na lokalnim izborima HDZ je dobio šest mjesta, "Lista Velog mista" četiri, koalicija SDP - HNS - HSU - HSS deset, koalicija predvođena HČSP-om tri te po jedno HSP i Nezavisna lista bivšeg SDP-ovca Slobodana Beroša.

(Hina) xdstr ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara