Mjesecima držala tijelo bebe u krevetiću: Monstruozna Škotkinja proglašena krivom za ubojstvo

Foto: news.stv.tv

HEROINSKOJ ovisnici koja je svog sinčića podvrgnula šokantnoj količini nemara, što je naposljetku rezultirao djetetovom smrću, čije tijelo je ostavila da leži u krevetiću osam mjeseci, jučer je proglašena krivom za ubojstvo te bi se mogla suočiti s doživotnom zatvorskom kaznom, javlja Daily Mail.

Kimberley Hainey često je svog 15-mjesečnog sina Declana ostavljala samog, u prljavoj pidžamici dok je izlazila s prijateljima ili danima boravila u stanu svog dečka.

Za kupnju heroina prodala bebinu odjeću i igračke

Nakon djetetove smrti 37-godišnjakinja je nastavila podizati dječji doplatak te je o stanju sinčića uporno lagala obitelji, prijateljima i zdravstvenim djelatnicima, obmanjujući sve i uvjeravajući ih da je njezino dijete još uvijek živo.

Declan je u javnosti zadnji put viđen u srpnju ili lipnju 2009. godine, no njegovo je tijelo u krevetiću u Paisleyju u Škotskoj otkriveno tek krajem ožujka 2010. godine. Stručnjaci procjenjuju kako je beba bila mrtva oko osam mjeseci.

Krajnju razinu monstruoznosti Hainey je pokazala kada je nakon Declanove smrti prodala njegovu robicu i igračke da može kupiti heroin. Tijelo bebe pronašli su njezina majka, očuh i teta, nakon što je iz bolnice javljeno da dječak nije bio na obaveznom cijepljenju.

"Nisam monstrum, bio mi je najdragocjenija stvar u životu"

Hainey je negirala ubojstvo svog sina, kao i činjenicu da je skrivala njegovo tijelo i svima lagala da je živ, kako bi spriječila istragu o njegovoj smrti. Tvrdi da se jednog jutra probudila i jednostavno ga našla mrtvog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudu se požalila i kako je svi smatraju monstruoznom majkom, ali i dodala kako to nije istina te je naglasila kako Declan nije ubijen, da mu nikad nije davala drogu niti mu učinila nešto loše. Bio joj je "najdragocjenija stvar na svijetu".

Nakon što je porota šest tjedana pratila suđenje protiv nemarne majke jučer je vijećala samo četiri sata i odlučila kako je 37-godišnjakinja kriva za bebinu smrt.

Javnost osuđuje i nebrigu zdravstvenih službi i odgovornih ustanova koje su bile upoznate s Haineynom zlouporabom alkohola i narkotika te nisu učinile ništa da bolje zaštite bespomoćno dijete.

Odluku o duljini zatvorske kazne sudac će donijeti u siječnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara