DRŽAVNI TAJNIK VLADIMIR VRANKOVIĆ NA SASTANKU CEFTA-E U SOFIJI

Državni tajnik za gospodarstvo u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković predvodio je hrvatsko izaslanstvo na sastanku Zajedničkog odbora zemalja članica CEFTAe na ministarskoj razni, koji je u srijedu održan u Sofiji, priopćio je Odjel za odnose s javnošću i informiranje.

Na sastanku održanom u glavnom gradu Bugarske koja ove godine predsjedava CEFTA-om, raspravljalo se o budućnosti CEFTA-e jer je priključenjem Europskoj uniji 1. svibnja CEFTA-u napustilo pet od ukupno osam članica (Slovenija, Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska), ističe se u priopćenju.

"Zaključeno je da Zajednica ima budućnost te da treba nastaviti s dosadašnjim radom. Također je dogovoreno da će sljedeće godine Hrvatska preuzeti predsjedanje CEFTA-om", izjavio je nakon sastanka državni tajnik Vladimir Vranković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vranković je dodao kako su članice CEFTA-e prihvatile želju makedonske Vlade o priključenju Makedonije CEFTA-i. Pregovori o njezinom priključenju započet će u rujnu ove godine, a pretpostavlja se da će svi uvjeti za potpisivanje Ugovora o pristupanju Makedonije biti ispunjeni najkasnije do početka 2005. godine.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara