državni vatrogasni centar o stanju na požarištima

Požari na otoku Hvaru; kod Brusja, površine 700 hektara, kod Sućuraja površine 450, kod Dubovice 350 i kod Bogomolje površine 150 hektara mjestimično su još aktivni,

izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.L

U gašenju požara sudjelovalo je šestotinjak gasitelja s ukupno 50 vozila. Sudjelovali su: interventne vatrogasne postrojbe MUP-a iz Divulja i Šibenika, pripadnici HV-a; 2. i 4. gardijske brigade, 10 javnih vatrogasnih postrojba, 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i četiri zrakoplova canadair, zrakoplov Air Tractor, tri broda HRM-a za prijevoz gasitelja i vode; desantni brod "Cetina", brod za spašavanje "Faust Vrančić i brod vodonosac PT-71.

Požar koji je izbio 30. srpnja na predjelu Močilo iznad Mirca na otoku Braču mjestimično je još aktivan. Požarom je zahvaćeno oko 1300 hektara hiskog raslinja i borove šume. U gašenju požara tijekom dana je sudjelovalo oko 300 gasitelja sa pedesetak vozila i to pripadnici interventnih vatrogasnih postrojbi MUP-a, pripadnici HV-a, 1. i 3. gardijske brigade, kao i javne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe. U gašenju požara sudjelovala su dva zrakoplova canadair.

Požar od 30. srpnja na otoku Biševu u uvali Mezoporat, se gasi, ali i dalje je aktivan. Ukupna izgorjela površina je oko 380 hektara niskog raslinja, trave i maslinika, u gašenju je sudjelovalo 200 gasitelja.

Požar u Nacionalnom parku Paklenica kod Velikog Rujna na Velebitu, jučer je lokaliziran, no na zapadnoj, teško pristupačnoj, strani požar je djelomično aktivan. Više ne gori strana do nacionalnog parka. Ukupna opožareno površina iznosi 260 hektara.

U gašenju požara sudjeluje deset gasitelja.

Požar koji je izbio 30. srpnja, na području Jadrija kod Šibenika lokaliziran je jučer u 19 sati; a tijekom današnjega dana radilo se na sanaciji požara. U požaru je izgorjelo 20 hektara trave i niskog raslinja.

Požar na lokaciji Doljani koji je izbio uz granicu s BiH,

s hrvatske strane je lokaliziran. Izgorjelo je 10 hektara visoke makije i suhe trave. U gašenju sudjeluju pripadnici Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a iz Dubrovnika, DVD-a Metković i DVD-a Slano, njih 30 sa šest vozila kao i protupožarni zrakoplov AT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara