Državno odvjetništvo podnijelo optužni prijedlog protiv napadača na kuće srpskih povratnika

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Benkovcu podnijelo je benkovačkom Općinskom sudu optužni prijedlog protiv četvero muškaraca koji su kamenovali kuće srpskih povratnika u Biljanima Donjim, a tereti ih za kazneno djelo rasne i druge diskriminacije.

Protiv okrivljenih Z. B. (31), LJ. B. (44), D. Ž. (36) i I. D. (23) podignut je optužni prijedlog zbog kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom - rasne i druge diskriminacije, objavilo je danas Državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Tužiteljstvo predlaže da se okrivljenima odredi pritvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Tereti ih se da su zajednički i dogovorno, s ciljem da zaplaše srpske povratnike i prinude ih na promjenu mjesta stanovanja, jučer u Biljanima Donjim bacali kamenje na četiri kuće i pored jedne izazvali požar.

Okrivljenog I. D. tereti se da je oko 2,50 sati kombi vozilom dovezao ostale okrivljene iz Škabrnje u Biljane Donje, gdje su bacali kamenje prema kući D. Š. i oštetili krovni crijep i drvene grilje.

Nakon toga su otišli do kuće S. Š. i fizičkom snagom oštetili metalna dvorišna vrata, a po ulasku u dvorište, uz povike "Četnici, odlazite, nije vam ovdje mjesto", bacali su kamenje na krov i oštetili nekoliko crijepova.

Na kući vlasnika S. Š., okrivljeni su kamenjem oštetili crijepove i drvene grilje, a pokraj kuće zapalili su suhu travu i izazvali požar trave i raslinja. Na toj kući okrivljeni su oštetili još i poštanski sandučić te nadstrešnicu, kažu u Državnom odvjetništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara