DSV kaznio šibenskog istražnog suca Ninića zbog odbijanja alkotesta

DRŽAVNO sudbeno vijeće (DSV) kaznilo je u stegovnom postupku novčanom kaznom Igora Ninića istražnog suca šibenskog Županijskog suda jer je skrivivši automobilsku nezgodu odbio alkotest i davanje krvi.

DSV je kaznio Ninića najtežom novčanom kaznom uskrate trećine plaće kroz šest mjeseci jer je nakon što je izazvao prometnu nesreću, odbivši alkotest i davanje krvi počinio stegovno djelo nanošenja štete ugledu suda i sudačke dužnosti.

Na današnjem ročištu Ninić je rekao da je odbio alkotest jer je bio u šoku zbog automobilske nesreće koja mu se prvi put dogodila, a da na vađenje krvi u bolnicu nije otišao jer nitko od službenih soba na očevidu na tome nije osobito insistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Takvu obranu DSV nije uzeo u obzir već je osobito teško cijenio okolnost da se radi o istražnom sucu koji i sam zahtjeva provođenje takvih mjera, i što je njegovo neodgovorno ponašanje izazvalo zgražanje javnosti.

Ninić je prema izvješću policije početkom studenoga prošle godine u vidno alkoholiziranom stanju osobnim automobilom "fiat stilo" izazvao prometnu nezgodu u Brodarici kod Šibenika u kojoj je lakše ozlijeđena jedna žena. Prilikom očevida je odbio alkotest.

Komentirajući tada tu nezgodu Ninić je izjavio da nije bio obvezan podvrgnuti se alkotestu jer je to bila "bezazlena prometna nezgoda bez ozlijeđenih".

Predsjednik šibenskog Županijskog suda Sanibor Vuletin odustao je od ranijeg zahtjeva da se Ninić razriješi dužnosti zbog teškog stegovnog djela, jer u nesreći, po nalazu prometnog i medicinskog vještaka nije bilo lakše ozlijeđenih. Iskazi vještaka korišteni su prošlog tjedna na ročištu o prekršajnoj prijavi protiv Ninića. Odluka prekršajnog suca još nije poznata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara