Dubrovnik: Dodijeljene nagrade "Orlando"

U PALAČI Sponza u Dubrovniku danas su uz prigodnu svečanost dodijeljene Nagrade "Orlando", koje Hrvatska radio i televizija (HRT) već 12 godina dodjeljuje za izniman umjetnički doseg u glazbenom i dramskom dijelu programa na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Nagradu "Orlando" za najvrjedniji doseg u dramskom dijelu programa ovogodišnjih 54. Dubrovačkih ljetnih igara dobio je autorski tandem Nataša Rajković i Bobo Jelčić, za redateljsko-dramaturšku postavu "Radionice za šetanje, pričanje i izmišljanje", premijerno izvedenu 20. srpnja u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba.

Nagradu "Orlando" za izniman umjetnički doseg u glezbenom dijelu programa ovogodišnjih Igara dobio je Ansambl narodnih pjesama i plesova "Lado", za Ponoćni koncert održan 5. kolovoza u Atriju Kneževa dvora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ansambl "Lado" već desetljećima sudjeluje na Dubrovačkim ljetnim igrama, a osim programa narodnih plesova i pjesama Hrvatske, publici se posljednje tri godine predstavlja i koncertima hrvatske pučke glazbe.

Nagrade "Orlando" dobitnicima je uručila Ivanka Lučev, pomoćnica ravnatelja HRT-a zadužena za radio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara