Dubrovnik: Dogovor o ustroju razrednih odjeljenja u osnovnoj školi Lapad

UČENICI petih razreda Osnovne škole "Lapad" i dalje će pohađati nastavu u pet razrednih odjeljenja, kako su i upisani na početku školske godine 2003./2004.

To je dogovoreno na današnjem sastanku državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Nevija Šetića, dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice te predstavnika nastavnika Osnovne škole "Lapad" i roditelja učenika petih razreda te dubrovačke škole.

"U razgovoru svih zainteresiranih zaključili smo kako je potrebno do kraja školske godine omogućiti da ostane pet odjeljenja, pa ću ministru predložiti donošenje takve suglasnosti", rekao je nakon sastanka državni tajnik Šetić.

Učenici petih razreda te najveće dubrovačke osnovne škole od početka ove školske godine pohađaju nastavu u pet razrednih odjeljenja, no rješenjem prosvjetne inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za vrijeme mandata bivšeg ministra Vladimira Strugara naloženo je da Osnovna škola "Lapad" nastavu u petom razredu organizira u četiri odjeljenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je izazvalo ogorčenje i prosvjede roditelja učenika koji su dosegnuli vrhunac početkom drugog dijela školske godine.

"Iako problematika ustrojavanja razrednih odjeljenja nije u nadležnosti Grada Dubrovnika, izuzetno nam je važno da budu zadovoljni i roditelji i nastavnici, a prije svega učenici i zato pozdravljam ovu inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa", rekla je gradonačelnica Šuica.

Dodala je da je u otvorenoj raspravi svih zainteresiranih strana dogovoreno da učenici petih razreda lapadske osnovne škole nastave pohađati nastavu kao i do sada, a konačnu potvrdu donijet će ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara