Dubrovnik: Konferencija o "Upravljanju aerodromima koncesijskim modelom"

"Upravljanje aerodromima koncesijskim modelom" tema je trodnevne Konferencije međunarodnog udruženja aerodromskih rukovoditelja koja je danas počela s radom u Dubrovniku.

Domaćin je skupa, na kojem sudjeluje 90 stručnjaka iz 15 zemalja Europe i Amerike, Zračna luka Dubrovnik, a organizator Američko udruženje aerodromskih rukovoditelja.

Među sudionicima su i direktori civilnog zrakoplovstva Rumunjske, Bugarske, BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te direktori najvećih aerodroma Europe i Amerike, kao što su frankfurtski, bečki, kopenhaški i drugi.

Kako je nakon svečanog otvorenja istaknuto na konferenciji za novinare, kriza u zrakoplovnoj industriji poslije 11. rujna 2001. prouzročila je propast mnogih zrakoplovnih kompanija te se sve zemlje svijeta pokušavaju nositi s posljedicama tog terorističkog napada. U prvom redu riječ je o ulaganjima u sigurnost zračnog prometa, a i sve zračne luke nastoje se prilagoditi novim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na skupu će, rečeno je, posebna pozornost biti posvećena odnosu državnog i privatnog vlasništva u zračnim lukama.

Direktor Zračne luke Kopenhagen Rasmus Christiansen kazao je da je ta zračna luka spremna uložiti 15 do 20 milijuna eura u opremanje Zračne luke Dubrovnik. Pregovori traju već dvije godine te se očekuje da će biti uspješni i da će danski kapital ući u Dubrovnik.

Tim ulaganjem Zračna luka Kopenhagen stekla bi 20 posto udjela u vlasništvu dubrovačke zračne luke, kazao je direktor Tonči Peović. No, dodao je, na razini Hrvatske tek se treba donijeti odluka o načinima ulaganja kapitala u zračne luke.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara