Dubrovnik - otvorene dvije izložbe

U Dubrovniku su večeras otvorene dvije izložbe: izložba fotografija Damira Fabijanića pod nazivom "London: Od A do Z", te izložba likovne umjetnice mlađe generacije Anabel Zanze.

Fabijanić je u organizaciji britanskog Veleposlanstva boravio šest dana u Londonu i pratio zbivanja na 1. londonskom festivalu dizajna. Tom prigodom nastalo je nekoliko stotina fotografija od kojih je za ovu izložbu autor izabrao 30 koje su, kako je kazao, njegova impresija Londona.

Izložba Fabijanićevih fotografija otvorena je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, Zavoda za obnovu Dubrovnik i britanskog Veleposlanstva u Hrvatskoj. Ona je dio ciklusa "Svjetska baština u Dubrovniku" u sklopu kog se već deset godina predstavljaju gradovi s UNESCO-ve liste zaštićene svjetske baštine.

Prije Dubrovnika, ta je izložba bila postavljena u Osijeku, Varaždinu, Zadru, Rijeci i Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu dubrovačke likovne umjetnice mlađe generacije Anabel Zanze u galeriji Stradun otvorio je predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić.

Umjetnica se predstavila svojevrsnom retrospektivom slika, kolaža i crteža nastalih od 1992. godine do danas. Većina izloženih radova su novijeg datuma, u kombiniranoj tehnici povezivanja tekstualnog i likovnog. Bit će otvorena do 31. srpnja.

(Hina) xhš yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara