Dubrovnik: Predstavljene dvije putopisne knjige

IZDAVAČKE kuće Dubrovnik i University Press i Durieux iz Zagreba priredile su večeras u Narodnoj knjižnici u Dubrovniku predstavljanje dvaju izdanja, zbirku feljtona "Istra Jadran Sredozemlje" hrvatskog povjesničara Milana Bertoša, te putopis "Sentimentalno putovanje" mađarskog povjesničara Ferenca Feytoa.

Kako je u prigodi predstavljanja istaknuo dr. Ivo Banac, knjiga mađarskog povjesničara izuzetno je važan dnevnik koji govori o autorovu putovanju od Zagreba preko Rijeke do Dubrovnika i Kotora 1934. godine i njegovim osobnim doživljajima u tom prostoru. Ta je knjiga desetljećima bila zabrinjavana, a ponovno je objavljenja 1989. u Parizu. Za nju je autor dobio i nagradu Europskog parlamenta u Strasbourgu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga knjiga, kako je istaknuo dr. Ivo Banac, jednog od najznačajnijih hrvatskih povjesničara Milana Bertoša, zbirka je članaka koji povezuju Istru i Sredozemlje.

Uz dr. Ivu Bancu, generalnog direktora Interuniverzitetskog centra, na promociji su govorili i glavni urednik izdavačke kuće "Durieux" Nenad Popović, povjesničar Milan Bertoš, te Miljenko Foretić, dok je ulomke iz knjige čitao dramski umjetnik Miše Martinović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara