Dubrovnik: Sutra se predstavlja " Pripovid o Dalmaciji"

U POVODU sutrašnjega koncertnog predstavljanja multimedijalnog izdanja "Pripovid o Dalmaciji" stobrečkog izdavača Croma Co. danas je u Press uredu Dubrovačkih ljetnih igara održana konferencija za novinare.

Multimedijalno izdanje "Pripovid o Dalmaciji" glazbena je priča o Dalmaciji minulog vremena, sadrži 48 antologijskih dalmatinskih klapskih pjesama u izvedbi 26 klapa. Na koncertnoj promociji projekta u predvorju Kneževa dvora sudjelovat će klape "Puntari" iz Omiša, "Linđo N" iz Dubrovnika, ženska klapa "Luka" iz Rijeke, vokalisti "Salone" iz Solina te skladatelji Ljubo Stipišić Delmata i Krešimir Magdić.

Kako je istaknuo Ante Mekinić, idejni urednik i izdavač projekta koji uključuje knjigu i dva CD-a, riječ je o nesvakidašnjem glazbeno-poetskom doživljaju Dalmacije proteklih vremena. Sam projekt nadahnut je životom malog čovjeka koji je znao sačuvati svoj vjerski, kulturni i hrvatski identitet na dalmatinski način.

Književnik Jakša Fiamengo kazao je kako je dalmatinska pjesma svojevrstan fenomen, odnosno što je valcer za Beč, samba za Brazil, to je dalmatinska pjesma za Hrvatsku.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara