Dukat širi djelatnost na "proizvodnju, promet i korištenje opasnih kemikalija"?

U POZIVU za sjednicu Glavne skupštine dioničara Dukata koja će se održati 15. svibnja stoji kako će se na istoj odlučivati o proširenju djelatnosti Dukata na "proizvodnju, promet i korištenje opasnih kemikalija".

Što bi to značilo pitali smo glasnogovnorika Ministarstva poljoprivrede koji nam je kazao kako mu je to prvi glas, no da je "zasigurno riječ o tehnološkom procesu".

Kako prenosi Liderpress na sjednici će biti izabrani novi članovi Nadzornog odbora tvrke. Umjesto Josipa Madirazze, Gorana Radina i Ivice Kličeka u NO Dukata sjest će Daniel Jaouen, direktor za europska i međunarodna tržišta u Lactalisu, Michel Leonard, predsjednik Uprave Lactalisa, te Thierry Levantal, direktor Pravnih poslova francuske tvrke.

Predstavnici Lactalisa kod Mesića

Nakon što su se s predstavnicima Dukata proteklih dana razgovarali Polančec i ministar poljoprivrede Čobanković danas je izaslanstvo francuske tvrtke primio i predsjednik Mesić.

Francuzi su predsjednika izvijestili o planovima vezanim uz Dukat i hrvatsku mljekarsku industriju. te su istaknuli kako će Lactalis zadržati hrvatski management te zaposlenike, kao i lokalne proizvodnje, a Dukat će biti temelj širenja Lactalisa u regiji uz nove tehnologije i kapital.

Ulazak francuskog kapitala u Hrvatsku važan je, dodali su, i zbog predstojećih pregovora iz poglavlja poljoprivrede pri čemu s obzirom da na ovakav način Hrvatska dobiva partnera i saveznika, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić je istaknuo važnost nastavka proizvodnje u Dukatu te daljnje širenje u regiji, naglasivši kako je važno da se ostvarena dobit reinvestira u Hrvatsku, posebno u proizvodnju i otvaranje novih radnih mjesta.

Nakon što je Daniel Jaouen, član Uprave Lactalisa i direktor za upravljanje međunarodnim tržištem i tržištem Europe, jučer u Zagrebu kazao kako će Zagreb i Dukat biti baza za daljnje širenje grupacije u regiji, makedonska agencija MaxFax danas je objavila kako Lactalis planira ulazak na bosansko, srpsko i makedonsko tržište.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara