Duterte ispričao kako je kao tinejdžer seksualno zlostavljao kućnu pomoćnicu

Duterte ispričao kako je kao tinejdžer seksualno zlostavljao kućnu pomoćnicu
Foto: FaH

KAKO javlja BBC, skupljaju se kritike na račun kontroverznog predsjednika Filipina Rodriga Dutertea, koji je u novom istupu opisao kako je seksualno zlostavljao kućnu pomoćnicu dok je bio tinejdžer.

U govoru koji je održao jučer, prisjetio se ispovijedi svećeniku i ispričao kako je kućnoj pomoćnici zavukao ruku pod gaćice dok je spavala.

Iz grupe za ženska prava Gabriela poručili su kako Duterte nije dostojan dužnosti koju obnaša te kako treba odstupiti. 

"Probudila se pa sam otišao iz sobe"

BBC dodaje kako Duterte izaziva zgražanje javnosti brojnim provokativnim komentarima, ali kako i dalje ostaje popularan.

U posljednjem istupu govorio je o tome kako je zlostavljao kućnu pomoćnicu.

"Digao sam deku... Pokušao sam dodirnuti ono što je ispod gaćica. Dirao sam je. Probudila se pa sam otišao iz sobe", ispričao je.

Rekao je i kako se svećeniku ispovjedio kako se opet vratio u sobu kod kućne pomoćnice te je opet pokušao zlostavljati. Podijelio je s okupljenima i to kako mu je svećenik za pokoru dao da izmoli "pet Očenaša, pet Zdravo Marija, jer će ići u pakao", piše BBC pozivajući se na objavu sajta Rapplera.

Duterteov glasnogovornik u međuvremenu je poručio kako je predsjednik sve izmislio, malo toga nadodao i "začinio priču" tijekom svog govora u nedjelju. Grupe za ljudska prava snažno su osudile ove komentare.

Skandalozne izjave

Ranije ove godine Duterte je izazvao zgražanje javnosti kada je na jednom događaju u usta poljubio Filipinku koja radi u inozemstvu, a filipinskim vojnicima je rekao kako trebaju komunističke pobunjenice ustrijeliti u vaginu, javlja BBC. 

U travnju 206. Duterte je na predizbornom skupu govorio o ubojstvu i silovanju australske misionarke u Davau u kojemu je tada bio gradonačelnik.

"Bio sam ljutit jer je silovana. I to je jedna stvar, ali bila je tako lijepa. Gradonačelnik je trebao biti prvi, kakva šteta", rekao je tada. Zbog te izjave je njegov ured izdao ispriku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara