DUŽNOSNICA SAD-A U PAKISTANU ZBOG BIN LADENA?

Pomoćnica američkog državnog tajnika za južnu Aziju Christina Rocca sastala se u utorak s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom s kojim je razgovarala o suradnji na području borbe protiv terorizma, priopćili su dužnosnici.

Analitičari međutim ocjenjuju da je stvarni razlog posjeta izvršiti dodatni pritisak na Islamabad radi hvatanja visokopozicioniranih dužnosnika al-Qaide pred predstojeće američke izbore.

Službeni Islamabad je priopćio da se "na sastanku Rocce i Musharrafa pretreslo niz tema, uključujući pakistansko-američke odnose, te regionalna i međunarodna pitanja od zajedničkog interesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rocca se također sastala s premijerom Shaukatom Azizom i ponovila opredjeljenje svoje zemlje o sveobuhvatnom i dugoročnom partnerstvu s Pakistanom, izraženom kroz odobrenu dugogodišnju gospodarsku i vojnu pomoć Islamabadu "u znak priznanja za ulogu u ratu protiv terorizma".

Američka se dužnosnica također pohvalnim riječima izrazila o Pakistanu zbog promicanja mira i stabilnosti u Afganistanu i cijeloj regiji.

(Hina) xvk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara