Dva mađarska vojna pilota poginula u padu zrakoplova

U PADU vojnog zrakoplova L39 Albatros u Mađarskoj poginula su oba pilota. Zrakoplov se srušio blizu aerodroma Fehergyarmat, nešto prije podneva.

Poručnik Zoltan Ignacz, 31-godišnjak i njegov stariji kolega, 47-godišnji natporučnik Andras Janicsek, imali su trenažni let. Iz zasad neutvrđenih razloga došlo je do pada zrakoplova, koji je u potpunosti izgorio, prenosi portal MTI.hu.

Piloti su pokušali iskočiti iz padajućeg zrakoplova, ali nisu uspjeli, kazao je Istvan Bocskai, glasnogovornik mađarskog ministarstva obrane. Očevidac nesreće mađarskim je medijima rekao da je vidio zrakoplov u niskom letu koji se pokušao uzdignuti, ali se naglo zabio u zemlju.

Vatrogasci su brzom reakcijom ugasili zapaljeni zrakoplov, a područje nesreće mađarska je vojska zatvorila za javnost. Zbog nesreće je i mađarski ministar obrane, Imre Szekeres, prekinuo svoj službeni posjet Sloveniji te se hitno uputio na mjesto događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov L39 Albatros je češke proizvodnje i služi za obuku vojnih pilota. Prvi put je proizveden 70-ih godina prošlog stoljeća.

Natporučnik Janicsek, koji je imao iza sebe nekoliko tisuća sati leta, iza sebe je ostavio ženu i troje djece.

Vojni pilot Mađarskih zračnih snaga 17. travnja ove godine preživio je rušenje borbenog zrakoplova MiG-29 koji je u nesreći potpuno uništen.

B.V.
Foto: l39.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara