Dva pedofila iz Velike Gorice godinama zlostavljali prijateljevu kćer, sud ih pustio na slobodu

Dva pedofila iz Velike Gorice godinama zlostavljali prijateljevu kćer, sud ih pustio na slobodu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je dvojicu 43-godišnjaka koje sumnjiči za pedofiliju.

DORH navodi da postoji osnovana sumnja da su dvojica hrvatskih državljana u Velikoj Gorici godinama spolno zlostavljali prijateljevu kćer rođenu 2004. godine. 

Jednog sumnjiči da je od ljeta 2011. do 2014. godine kad je dolazio u posjet prijatelju seksualno iskorištavao njegovu kćer koja je tad imala između sedam i deset godina.

Drugog sumnjiči da je to također radio u više navrata, kad mu je djevojčica sa svojom obitelji dolazila u posjet. On je sa zlostavljanjem počeo 2008. godine, kad je djevojčica imala samo četiri godine, a sve je trajalo do 2014. godine.

Sutkinja ih pustila na slobodu 

Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila nego je osumnjičenicima odredila mjere opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od petsto metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom.  

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je protiv navedenog rješenja žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se pobijano rješenje preinači tako da se osumnjičenicima odredi istraži zatvor, priopćili su iz DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara