KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Dva policajca se vozila u tramvaju bez maske, iz policije najavili sankcije

Dva policajca se vozila u tramvaju bez maske, iz policije najavili sankcije
Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

DVOJICA policajaca ušla su u petak oko 17 sati u tramvaj broj 6 na zagrebačkom glavnom trgu. Ni jedan od njih dvojice nije imao na licu zaštitnu masku iako je odlukom Nacionalnog stožera ona u javnom prijevozu obavezna. U tramvaju su tijekom vožnje svi, osim policajaca, u tom trenutku nosili obavezne zaštitne maske. Snimku policajaca bez maski objavio je 24sata koji piše da su policajci na Glavnom kolodvoru izišli iz tramvaja.

O slučaju se oglasila zagrebačka policija.

"Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020. godine, propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom prometu obavezni za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice.

>> Policija privela muškarca na zagrebačkom kolodvoru, u vlaku nije htio staviti masku

U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policijske službenike kada kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa.

U odnosu na događaj koji navodite poduzet će se potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije policijskih službenika te utvrđivanja vrste i težine povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji te u ovisnosti o utvrđenom pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak", priopćeno je iz PU zagrebačke, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, nedavno je policija na zagrebačkom kolodvoru privela muškarca koji nije htio staviti masku u vlaku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara