Dvadesetak ozlijeđenih u Australiji: Policija prekinula prosvjed "Okupirajmo Melbourne"

Dvadesetak ozlijeđenih u Australiji: Policija prekinula prosvjed "Okupirajmo Melbourne"

Foto: news.com.au

DVADESETAK ljudi, uključujući dva policajca, ozlijeđeno je tijekom prosvjeda "Okupirajmo Melbourne", koji se s Wall Streeta proširio i na daleku Australiju.

Policija je jutros, javlja agencija AP, odlučila da više neće tolerirati građane koji su se 15. listopada okupili na gradskom trgu, gdje spavaju u šatorima i protestiraju protiv pohlepe financijskih institucija i ekonomske nejednakosti.

Snage reda naredile su im da se raziđu, a oni su formirali živi zid, uzvikujući "Ovo su mirni prosvjedi". Uhićeno je dvadesetak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenik Steven Fontana potvrdio je za australske medije da je 20 demonstranata lakše ozlijeđeno, a jednom je policajcu u bolnici ukazana pomoć zbog ozljede oka.

Policija u Melbourneu odbacila je optužbe da je upotrijebila prekomjernu silu i tvrdi da su prosvjednicima dali više nego dovoljno vremena da ponesu svoje stvari i napuste trg.

Nakon incidenta, policija je pokupila šatore, kartonske kutije, hranu i smeće koji su ostali za prosvjednicima. Mogli bi biti optuženi za narušavanje javnog prostora i opiranje hapšenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara