USKORO OPŠIRNIJE

Dvije nove eksplozije na Šri Lanki, više poginulih

Dvije nove eksplozije na Šri Lanki, više poginulih
Foto: EPA

ODJEKNULA je nova eksplozija u okolici Colomba, sedma u nizu. Iz policije su za AFP rekli kako je u ovoj eksploziji poginulo dvoje ljudi. Ubrzo nakon toga odjeknula je i osma eksplozija u Colombu, u naselju Dematagoda.

U terorističkim napadima na Šri Lanki poginulo je više od 156 osoba, a više od 400 je ranjeno. Prije posljednje eksplozije napadnuto je više lokacija, uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnome gradu.

>> Teror na Šri Lanki: U 8 simultanih eksplozija najmanje 150 mrtvih, 400 ranjenih

Sedma eksplozija odjeknula je, po svemu sudeći, u manjem objektu u predgrađu Dehiwala. Zasad dostupne informacije govore o tome da je u toj eksploziji poginuo i policajac. 

Osma eksplozija dogodila se u kući u Dematagodi gdje je, prema dostupnim informacijama, izbio i požar. Osmu eksploziju aktivirao je bombaš samoubojica, javlja AFP pozivajući se na policiju. Bomba je ubila troje policajaca.

Ministar obrane Ruwan Wijewardene rekao je novinarima da će se poduzeti mjere kako bi se zaustavile aktivnosti svih ekstremističkih grupa u zemlji. Rekao je kako su identificirali počinitelje te kako se nada da će uskoro biti uhićeni. 

Kazao je kako bi u posljednje dvije eksplozije mogla biti riječ o počiniteljima prvih šest eksplozija koji su aktivirali još dvije bombe bježeći od policije. 

Vlada Šri Lanke proglasila je policijski sat koji stupa na snagu za tri sata, odnosno u 18 sati po lokalnom vremenu, i trajat će do 6 ujutro. Sky news prenosi kako je vlada objavila da ukida pristup društvenim mrežama i servisima za slanje poruka.

RAZVOJ DOGAĐAJA SA ŠRI LANKE PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz teror na Šri Lanki instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Teror na Šri Lanki

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara