Dvoje američkih i dvoje kanadskih državljana oteto u Nigeriji

Dvoje američkih i dvoje kanadskih državljana oteto u Nigeriji

Foto: FAH

DVOJE američkih i dvoje kanadskih državljana oteto je u Nigeriji, u blizini grada Kadune, izvijestila je nigerijska policija.

Dva pripadnika njihove policijske pratnje ubijena su u pucnjavi s otmičarima, koji su iz zasjede napali konvoj u kojem su se Amerikanci i Kanađani vozili, javlja BBC. ''Upustili su se u žestoku oružanu borbu s dvojicom pripadnika policijske pratnje koja je dodijeljena strancima, koji su nažalost izgubili živote'', rekao je policijski glasnogovornik Mukhtar Aliyu. 
 
Grupa koja je putovala u dvama vozilima napadnuta je na putu iz Kadune u glavni grad Abuju, udaljen oko dva sata vožnje. Dijelovi te ceste učestala su meta otmičara.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dužnosnik američkog State Departmenta rekao je da su ''svjesni izvještaja o američkom građaninu otetom u Nigeriji'', ali kako ministarstvo nema daljnjih komentara. Dva njemačka arheologa oteta su u toj regiji prošle veljače. Kasnije su pušteni.
 
U Nigeriji je u zadnje vrijeme došlo do porasta otmica, kako Nigerijaca, poglavito političara i članova njihovih obitelji, tako i stranih državljana. Prošlog listopada, četvero britanskih misionara također je oteto u području delte Nigera. Jedan od njih je ubijen, dok su trojica puštena nakon pregovora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara