Nigerijac na tržnici u Gabonu nasrnuo nožem na dva danska novinara, vikao "Allahu Akbar"

Nigerijac na tržnici u Gabonu nasrnuo nožem na dva danska novinara, vikao "Allahu Akbar"

Ilustracija: Gulliver Getty

NAPADAČ je uz povike "Allahu Akbar" ozlijedio dva danska novinara u Librevilleu, glavnome gradu Gabona, rekao je ministar obrane u izjavi koju prenosi agencija Reuters.

Dvojica izvjestitelja koji su radili za kanal National Geographic bili su u subotu na tržnici koja je vrlo popularna među turistima kada je Nigerijac koji živi u Gabonu na njih nasrnuo nožem, rekao je ministar obrane Etienne Kabinda Makaga za televiziju Gabona.

Osveta Americi

Nakon uhićenja, 53-godišnji napadač, koji već dva desetljeća živi u Gabonu, rekao je vlastima da je napad izveo kako bi se osvetio Sjedinjenim Državama za priznanje Jeruzalema kao prijestolnice Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pravosudna istraga je otvorena u uredu državnog odvjetnika u Librevilleu koji treba utvrditi radi li se o izoliranom slučaju ili uroti", rekao je Makaga.

Malena muslimanska populacija

Naftom bogati Gabon ima malenu muslimansku populaciju koju čine uglavnom strani radnici, no točan broj te zajednice nije poznat.

U toj frankofonoj državi središnje Afrike s 1,8 milijuna stanovnika dosad nije bilo džihadističkih napada na državljane zapadnih zemalja.

U istočnoj Africi takvih smrtonosnih napada bilo je u Keniji i Ugandi, a povezani su s islamističkom milicijom Šabab iz Somalije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara