Dvojica mladića poginula kod Varaždina, auto je smrskan. Objavljeni novi detalji

Dvojica mladića poginula kod Varaždina, auto je smrskan. Objavljeni novi detalji
Foto/video: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja

POLICIJA je objavila nove detalje teške nesreće koja se jučer dogodila na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca. Podsjetimo, u nesreći su poginula dvojica mladića u dobi od 24 i 17 godina.

"U utorak, 22. siječnja iza 16 sati na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, vozač osobnog automobila križevačkih registarskih oznaka, 24-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, upravljajući vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, obavljao je radnju vozilom, pretjecanje nepoznatog osobnog automobila, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je nakon što je obavio pretjecanje izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je vozilom djelomično sišao izvan kolnika, a potom u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak s područja Varaždinske županije. 

Nakon udara oba vozila odbačena su izvan kolnika, gdje se prvi automobil prevrnuo", opisala je policija tešku nesreću.

Na žalost, 24-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz njegova vozila s područja Međimurske županije su smrtno stradali. Vozač drugog vozila je vozilom hitne pomoći prevezen u županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijela preminulih osoba prevezena su na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, radi obavljanja sudske obdukcije. O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara