Dvojica mladića u Zagrebu opljačkala 19 trgovina, ukrala oko 130 tisuća kuna

Dvojica mladića u Zagrebu opljačkala 19 trgovina, ukrala oko 130 tisuća kuna
Foto: MUP

ZAGREBAČKA policija uhitila je 21-godišnjaka i 22-godišnjaka koje sumnjiči da su na zagrebačkom području zamaskirani te naoružani noževima i teleskopskom palicom opljačkali 19 trgovina iz kojih su uzimali novac i robu ukupne vrijednosti oko 130 tisuća kuna.

Policija je priopćila da je u suradnji sa splitsko-dalmatinskim kolegama dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića.

Osumnjičeni su da su od prosinca prošle do veljače ove godine zajedno opljačkali 18 trgovina na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta, dok je jedno razbojništvo 22-godišnjak počinio sam.

Prijetili bi hladnim oružjem

Pljačkali su maskirani potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili su pretežito tamniju odjeću i obuću.

Zaposlenicima u trgovinama prijetili su noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi uporabili i fizičku snagu.

Potom bi uzimali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac iz sefa.

Uglavnom je jedan od osumnjičenih ulazio u trgovinu i počinio razbojništvo, dok je drugi ispred trgovine pazio da netko ne naiđe.

Uhićeni su kada su ih interventni policajci u automobilu zaustavili "zbog sumnjivog ponašanja" te su ih uz prisilu zbog pokušaja bijega priveli u policijske prostorije.

Kod njih su tada pronašli nož i potkapu, a pretragom stana i vozila koje su koristili policajci su pronašli i ostale maske, teleskopsku palicu i nož.

Nakon kriminalističkog istraživanja obojica su predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara