Dvojica škotskih pedofila osuđena na doživotni zatvor

Dvojica škotskih pedofila osuđena na doživotni zatvor

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

DVOJICA predvodnika najveće uhićene skupine pedofila u Škotskoj, Neil Strachan i James Rennie, osuđena su na doživotnu kaznu zatvora zbog dječje pornografije i zlostavljanja, uključujući seksualni napad na tromjesečno dijete. Strachan je ranije osuđivani prijestupnik, te mu je sud u Edinburgu odredio da najmanje 19 godina mora provesti iza rešetaka prije mogućeg pomilovanja. Rennie, nekad utjecajni djelatnik udruge mladih homoseksualnih osoba, je osuđen na obaveznih 13 godina zatvora prije mogućeg puštanja na slobodu.

Stariji od dvojice osuđenika, 41-godišnji Strachan, koji boluje od AIDS-a, je početkom godine proglašen krivim i za pokušaj silovanja 18-mjesečnog dječaka i seksualni napad na šestogodišnjeg dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađi, 38-godišnji Rennie, bivši predsjednik udruge LGBT mladih Škotske koja se bavila pružanjem pomoći mladim osobama homoseksualne orijentacije, je osuđen zbog mučenja dječaka više od četiri puta. Dječaka je prvi put seksualno napao kad je dječak imao četiri mjeseca, prenosi Telegraph.

Obojica muškaraca su također osuđena i zbog niza seksualnih prijestupa, uz još šest muškaraca koji su ranije osuđeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara