Dvojica Talijana u Rijeci utajila oko dva milijuna kuna poreza

Dvojica Talijana u Rijeci utajila oko dva milijuna kuna poreza

Ilustracija: 123rf

POLICIJA je protiv dvojice talijanskih državljana u dobi od 30 i 85 godina podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su zlorabili povjerenje u gospodarskom poslovanju i surađivali pri utaji oko dva milijuna kuna poreza, izvijestila je primorsko-goranska policija.
 
Sumnja se da su kaznena djela počinili od sredine siječnja 2013. do kraja 2015., na štetu trgovačkog društva iz Primorsko-goranske županije i hrvatskog državnog proračuna.
 
Krivotvorio podatke u financijskim izvješćima
 
Iz policije navode da se sumnja da je prvoosumnjičeni 30-godišnjak, kao član uprave i odgovorna osoba trgovačkog društva, isplatama na temelju nevjerodostojne dokumentacije o potraživanjima drugoosumnjičenom 85-godišnjaku pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist. 
 
U financijskim izvješćima prikazao je netočne podatke i onemogućio utvrđivanje ukupne porezne obveze trgovačkog društva, a ukupna šteta procijenjena je na oko dva milijuna kuna.
 
Policija je protiv 30-godišnjeg državljanina Italije podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je zlorabio povjerenje u gospodarskom poslovanju i utajio porez, dok je 85-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje da je poticao 30-godišnjaka na zloporabu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara