Turisti u egipatskom ljetovalištu ranjeni nožem, jedan napadač ubijen

Turisti u egipatskom ljetovalištu ranjeni nožem, jedan napadač ubijen

Foto: Hina

OSUMNJIČENI ekstremisti noževima su ranili dva austrijska turista i Šveđanina u egipatskom ljetovalištu Hurgadi na Crvenome moru jučer navečer, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sigurnosne snage pucale su i ubile najmanje jednog od dvojice napadača koji su stigli s morske strane do hotela Bella Vista, rekli su dužnosnici. Zasad nema informacijama u kakvom su stanju turisti te što je s drugim napadačem.

Napadači stigli morem

Sigurnosne snage rekle su da su napadači stigli morem i nosili vatreno oružje i samoubilačke prsluke. Dužnosnici su rekli da su policajci pojačali kontrole u tom području i zatvorili ceste.

Norvežanin Jon Torp rekao je list Norwary's VG da je čuo najmanje 24 pucnja kad su se napadači kretali oko hotela.

"Bio sam u sobi kad sam začuo pucnjavu. Izašao sam na balkon i ugledao sam čovjeka s crnom zastavom i bijelim slovima. Glasno je vikao", rekao je Torp za list VG.

Nitko nije preuzeo odgovornost

Zasad nitko još nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Egipat se bori s valom islamističkih milicija i pripadnicima IS-a, koji imaju crnu i bijelu zastavu. Militanti IS-a preuzeli su odgovornost za rušenje ruskog zrakoplova u listopadu pri čemu je ubijeno 224 putnika i članova posade, većina od njih su bili turisti koji su se vraćali iz ljetovališta Šarm al Šeika na Crvenom moru.

Sigurnosne snage ranije su rekle da su dva turista ozlijeđena, jedan iz Njemačke a drugi iz Danske.

No švedsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je ozlijeđen Šveđanin, a list Expressen navodi njegova oca koji je kazao da je njegov sin dobro te da se nalazi u bolnici.

Naoružani čovjek ubio je policajca i vojnika u subotu dok su bili u automobilu u području Gize, u predgrađu Kaira, prenijela je državna agencija.

Islamska država objavila je u petak da su dan prije napali izraelske turiste u Kairu, slijedeći poziv svog vođe Abu Bakra Bagdadije da ubijaju Židove "gdje god stignu".

Napadnuti turisti su izraelski Arapi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara