eko projekt - ZAGREBAČKA BANKA za VELEBIT

Zagrebačka banka (ZB) nastavlja s projektom očuvanja flore i faune Velebita, pa je danas predstavila nastavak eko projekta "Zagrebačka banka za Velebit".

Projekt je pokrenut lani, a obuhvaća obnovu velebitskog botaničkog vrta u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, uspostavljanje utočišta za mlade medvjede i izgradnju Centra za posjetitelje u selu Kuterevo.

Ovogodišnjom potporom Zagrebačke banke omogućit će se nastavak uređenja središnje kamenjare vrta, stručno najzahtijevnijeg dijela revitalizacije, a nastavit će se i s popisom bilja, nadzorom i održavanjem vrta, edukacijom i promocijom.

U Banci ističu da će sve to pridonijeti vraćanju Velebitskog botaničkog vrta njegovoj prvobitnoj funkciji - prostoru namijenjenom za znanstvena i stručna istraživanja i eko-turističkom odredištu.

Banka je lani donirala 183 tisuće kuna, a financirala je i pokretanje projekta "Velebitski medo". Riječ je o uspostavljanju utočišta za mlade medvjediće koji ostanu bez majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do sada su osigurane dozvole za izgradnju utočišta, angažiran je stručni tim, kupljeno zemljište, materijal, te izgrađena prva draga za najmlađe medvjediće.

Ovogodišnjom finacijskom potporom Zagrebačke banke omogućit će se izgradnja još tri drage.

Zagrebačka banka do sada je putem sedam eko projekata uložila više od 1,6 milijuna kuna u revitalizaciju i očuvanje krajobrazne raznolikosti Hrvatske

(Hina) pp/bma sšhZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara