Ekshumiran policajac koji je nađen mrtav u Rovinju. Sumnja se da je ubijen

Ekshumiran policajac koji je nađen mrtav u Rovinju. Sumnja se da je ubijen
Foto: Nestali.hr

VIERO FIALA (53), policajac iz Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske koji je 9. kolovoza, nakon samoubojstva, pokopan na rovinjskom groblju, ekshumiran je sredinom tjedna, najvjerojatnije radi ponovne obdukcije, javlja Glas Istre.

Ono što je poznato je da je cijeli postupak pod vodstvom pulskog Županijskog državnog odvjetništva, a doznaje se da predmet vodi tužitelj Eddy Putigna. Glas Istre pitao je istarsku policiju o slučaju ekshumacije policajca, no uputili su ih na pulsko Županijsko državno odvjetništvo jer predmet nije u njihovoj nadležnosti.

Podsjetimo da je Fiala nakon gotovo osam dana potrage pronađen mrtav u moru kod Crvenog otoka u Rovinju, a njegovo beživotno tijelo pronašli su talijanski državljani koji su onuda prošli plovilom. Na mjesto pronalaska upućeni su rovinjski vatrogasci koji su tijelo izvukli i prevezli do uvale Balzamake na području Škarabe, a odmah je utvrđeno da je riječ o nestalom policajcu. Mrtvozornica je tada utvrdila da nema tragova nasilne smrti i da njegova smrt nije posljedica kaznenog djela. Prema nalogu državnog odvjetnika tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice gdje je obavljena obdukcija.

Pronađen je s prostrijelnom ranom glave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara