Elisabeth Fritzl u podrumskom zatočeništvu pisala dnevnik i opisala zvjerstva svoga oca

KĆER austrijskog monstruma Josefa Fritzla, Elizabeth, pisala je tijekom svog 24-godišnjeg zatočeništva u podrumu dnevnik čiji su dijelovi objavljeni u austrijskim medijima.

U tom potresnom svjedočanstvu Elizabeth opisuje kako ju je otac izgladnjivao pa sve do toga kako je tukao njezinih šestero djece koja su nastala incestom. Na papirićima u svojoj tamnici zapisivala je točne datume i vrijeme svakog šamara, prijetnje ili mlaćenja njezine djece.

Fritzl sedmo dijete zapalio i pepeo posuo po vrtu

Napisala je i kako je grlila svoje sedmo dijete prije nego je ono poplavilo i umrlo zbog teškoća s disanjem. "Barem je sada u bolje svijetu", napisala je Elisabeth. Josef Fritzl to je dijete spalio i posuo po vrtu njihove obiteljske kuće u Amstettenu. U nekim drugim dijelovima opisivala je kako je golim rukama hvatala štakore, te fascinaciju njezine djece uobičajenim stvarima kao što su ogledala ili vage.

Djeca koja nisu navikla na normalan život drugih ljudi njihova godišta, nakon jela stali bi na vagu i gledali da li su se udebljali. 1. ožujka 1991. godine Elizabeth je napisala kako su njihove zalihe mlijeka i druge hrane gotovo na kraju. Druge poruke sadržavaju šokantne ispovijesti o Elisabethinom opiranju njezinom bolesnom ocu.

Troje djece u kući, a troje s majkom u podrumu

U dnevniku se opisuje i kako je čuvala svoju djecu od Fritzlovih perverzija. U njemu piše i koliko su često tijekom 8,642 dana njezinog podrumskog zatočeništva djeca bila razdvojena tako što ih je troje živjelo s Fritzlom i njegovom ženom u kući dok bi troje bilo s majkom.

Fritzlovo suđenje počinje 16. ožujka, a optužen je za ubojstvo, silovanje, ropstvo, incest, zatočeništvo i zlostavljanje. Elisabethin šokantan dnevnik bit će uveden kao dokaz protiv njezinog oca. Dnevnik je istražiteljima pomogao da se saznaju datumi i vremena ključnih incidenata u životu Elisabeth koja je svome ocu 24-godine bila seksualna robinja.

I.Kri.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara