ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Elitna zagrebačka gimnazija danas ne štrajka. Sindikalac je otišao zubaru

Elitna zagrebačka gimnazija danas ne štrajka. Sindikalac je otišao zubaru
Foto: Google Maps

ELITNA zagrebačka škola V. gimnazija danas, za razliku od gotovo svih ostalih škola, nije štrajkala. Jučer je na stranicu škole stavljena obavijest: "Unatoč najavljenom štrajku nastava će se u V. gimnaziji u četvrtak 10. listopada 2019. održati prema rasporedu."

Ravnatelj: Sindikat nije organizirao štrajk, a sindikalni povjerenik je otišao zubaru

Ravnatelj V. gimnazije Tihomir Engelsfeld rekao nam je da je sindikalni povjerenik nakon nastave otišao zubaru i da se štrajk nije održao jer ga Sindikat nije organizirao.

"Nisam siguran kako će biti ostale dane, čuo sam da će se navodno uključiti u cirkularni štrajk. Moram samo pohvaliti školu da ovdje nikad nije vršen pritisak na nekog da ide ili da ne ide u štrajk", rekao nam je Engelsfeld.

Neslužbeno smo doznali da se u V. gimnaziji nije održao štrajk jer sutra cijele škola ide na izlet pa nisu htjeli raditi zbrku.

Sindikalna predstavnica za Zagreb - bez komentara

Zvali smo predstavnicu Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama za grad Zagreb Martinu Mijatović koja nam je rekla da još čeka izvješće o tome koje su škole štrajkale.

Pitali smo je zašto V. gimnazija nije štrajkala.

"Ne znam ništa, čekam izvješće, ali mi je to malo vjerojatno da oni nisu štrajkali. Tamo imamo sindikalnog povjerenika", rekla je za Index Mijatović.

Kad smo joj rekli da na stranicama škole stoji obavijest o normalnom odvijanju nastave i da nema štrajka te tražili komentar, samo nam je rekla da nema komentara i da se obratimo Uredu Sindikata, što smo i učinili.

Zvali smo predsjednika Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca kako bi nam prokomentirao potez ove škole, no nije nam se javljao, kao ni Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara