Emil Tedeschi: To što Todorić radi, to je svinjarija

Emil Tedeschi: To što Todorić radi, to je svinjarija

Screenshot: HRT

EMIL Tedeschi, gostujući jutros u emisiji Poslovni tjedan na HRT-u, žestoko je iskritizirao poslovnu politiku Todorića i Agrokora posljednjih godina.

"Treba biti vrlo jasan. S takvim liderima smo dospjeli tu gdje jesmo. Jesu li oni bili sposobni? Oni su naoko bili sposobni, bili su probitačni. Oni nisu igrali u zakonskim normama, po pravilima. Ako netko smatra da je lider onaj koji je inovativan, koji svjesno krši pozitivne pravne propise, onda je u krivu. Takva vrsta liderstva nas vodi u kaos, direktno osiromašuje društvo i šalje mladima poruku 'u ovakvom društvu se može na ovakav način uspjeti''', rekao je Tedeschi, inače čelni čovjek Atlantic Grupe.

Odgovor Todorića nije trebalo dugo čekati

Obrušio se na dugogodišnji način upravljanja u tom koncernu i ponašanje Uprave, pogotovo Ivice Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija. Pobjeći i ostaviti brod s više desetaka zaposlenih, ostaviti cijeli svoj tim da bude pod istragom i negdje iz daljine nekog komfora, Londona, držati predavanje ukupnom hrvatskom gospodarstvu i društvu u cjelini, pa i šire, kako je on u pravu, a ovdje je evidentna rupa od više milijardi kuna, to govori o antivodstvu. Zbog toga ako govorimo jednu rečenicu što je lider – to je odgovoran vođa. Odgovoran vođa nikad ne bi dopustio ovakvu situaciju i nikad se ne bi ovako ponašao", kaže Tedeschi.

Ivici Todoriću riječi Emila Tedeschija se nisu svidjele, a za odgovor nije trebalo dugo čekati. Putem svog bloga u popodnevnim je satima odgovorio Tedeschiju.

"Gospodin Tedeschi daje si za pravo da komentira sve gospodarske tijekove u Republici Hrvatskoj, a njegova najnovija lavina potpuno neargumentiranih i zlonamjernih opservacija tiče se i Agrokora. Ne želim uopće polemizirati s Tedeschiem, no istine radi, samo ću podsjetiti kako su on i njegov management pridonijeli razvoju hrvatskog gospodarstva tek otvaranjem jednog malog pogona koji je ubrzo i zatvoren. Suprotno od gospodina Tedeschia moj tim je u Hrvatskoj od nule izgradio industrijske bisere koji su, unatoč nesposobnosti današnje izvanredne uprave, i dalje perjanice hrvatskoga gospodarstva. Njegove zlonamjerne interpretacije ne želim niti komentirati jer su vođene isključivo skrivenim interesima", napisao je Todorić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara