"Ericsson Nikola Tesla" obilježio 55 godina poslovanja

TVRTKA "Ericsson Nikola Tesla" obilježila je večeras 55 godina poslovanja.

Kako je rečeno tom prigodom, ta kompanija već duži niz godina, uz svoju vodeću ulogu u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, aktivno sudjeluje i u stvaranju nove ekonomije i prosperiteta u Hrvatskoj.

Današnji "Ericsson Nikola Tesla" (ETK), kako je rečeno, svoje korijene vuče iz poduzeća "Nikola Tesla" osnovanoga 1949. godine.

Tijekom godina kompanija se uspješno prilagođavala novim tehnologijama i načinima poslovanja na telekomunikacijskim tržištu pa je tako svih ovih godina bila najveći specijalizirani isporučitelj telekomunikacijske opreme u srednjoj i istočnoj Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjujući planove za budućnost, u ETK-u smatraju da imaju sve preduvjete za zadržavanje stabilne pozicije na području fiksne telefonije te za poslovni rast na području mobilne telefonije.

Tvrtka zapošljava nešto više od tisuću stručnjaka, a više od 80 posto zaposlenika ima visoku stručnu spremu. U tvrtki posebno ističu kako u ukupnom broju zaposlenih žene sudjeluju s 30 posto, a među njima znatan broj čine žene na rukovodećim mjestima.

Tako je nedavno za menadžericu godine u kategoriji velikih poduzeća, prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), izabrana potpredsjednica Uprave ETK-a Gordana Kovačević.

Kompanija "Ericsson Nikola Tesla" u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je neto dobit u iznosu od 132,6 milijuna kuna, dok je dobit prije oporezivanja iznosila 165,7 milijuna kuna, što je za 16 posto više nego u istom razdoblju lani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara