Ericsson predstavio prvo IMS temeljeno push-to-talk rješenje između CDMA2000 i GSM/GPRS sustava

ERICSSON je predstavio push-to-talk rješenje između različitih tehnologija prijenosa, putem CDMA2000 i GSM/GPRS sustava na CTIA Telecom događanju u New Orleansu.

Novo Ericssonovo Instant Talk rješenje nadograđeno je na Ericssonovu IP multimedijsku (IPMM) platformu, a omogućuje isporuku troškovno učinkovite IP infrastrukture operatorima, spremnu za buduće potrebe.

Ericssonovo Instant Talk rješenje temelji se na otvorenom sučelju temeljne mreže IP multimedijskog sustava (IMS) i razvijeno je za rad na GSM/GPRS, EDGE, CDMA2000, WCDMA i WLAN mrežama.

Ovo rješenje će ponuditi push-to-talk funkcionalnost u kombinaciji s uslugama prisutnosti. Push-to-talk se može opisati kao walkie-talkie način izravne komunikacije mobilnim telefonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj način omogućuje krajnjim korisnicima komunikaciju jedan na jedan ili s cijelom grupom pomoću jednog pritiska na tipku mobilnog telefona. Rješenje će biti na tržištu u drugoj polovici 2003. godine.

"Ericssonovo Instant Talk rješenje će uz minimalne investicije ponuditi vrlo atraktivnu  IP temeljenu glasovnu aplikaciju koja nadopunjuje tradicionalnu ponudu glasovne usluge mobilnih operatora", kaže Per-Arne Sandstrom, zamjenik generalnog direktora Ericssona.

“Ova usluga se već dokazala na tržištu i ostvarila je jedan od najvećih prihoda u ovoj industriji. Temelji se na Ericssonovom rješenju neovisnom o tehnologiji pristupa i osigurat će potpunu međuoperabilnost mreža i terminala, kao i  povećanje prihoda operatorima.”

Ericssonovo Instant Talk rješenje bit će u skladu s IMS temeljenim push-to-talk standardom i operatorima će omogućit ponudu raznolikih međuoperabilnih terminala.

Ericssonov IPMM podsustav omogućuje operatorima da osnaže njihovu početnu investiciju u push-to-talk usluge i postupno šire njihove  IP mreže s uvođenjem novih multimedijskih usluga. Ericssonov Instant Talk je prva od raznolikih usluga koje će biti uvedene na Ericssonovom IPMM podsustavu.

Ostale usluge su trenutno slanje poruka, audio konferencije, interaktivno prosljeđivanje sesija i video telefonija.

Ericsson ima vodeću ulogu u standardizacijskim tijelima poput Third Generation Partnership Project (3GPP), Third Generation Partnership Project 2 (3GPP2), International Telecommunications Union (ITU), Telecommunications Industry Association (TIA) i European Telecommunications Standards Institute (ETSI). 

Ericsson pokreće globalne, otvorene standarde s ciljem povećanja telekomunikacijskog prometa i prihoda operatorima kao i omogućivanja prvorazrednih neograničenih komunikacija korisnicima.

O Ericssonovom Instant Talk rješenju:
Ericssonovo Instant Talk rješenje sastoji se od Instant Talk usluge, usluge prisutnosti i usluge izravne poruke (Direct Message Service - DMS). Uz pomoć Instant Talka korisnici će moći komunicirati u grupama ili jedan na jedan. Ovo rješenje omogućuje krajnjim korisnicima fleksibilno određivanje i  mijenjanje grupa korisnika s njihovih terminala.

Korisnici mogu jednostavno inicirati Instant Talk sastanak sa svim korisnicima iz grupe ili samo s pojedinim odabranim korisnicima. Pomoću usluge prisutnosti doznat će  podatke tko je iz grupe dostupan, a tko nije raspoloživ za komunikaciju. DMS usluga omogućit će ostavljanje poruke nedostupnima ili onima koji su izabrali da ne prihvate Instant Talk sastanak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara