Erik Rubinić osuđen na 14 godina zatvora

32-GODIŠNJI Erik Rubinić iz Jastrebarskog, optužen da je prošle godine iz koristoljublja ubio 64-godišnjeg Miju Vidovića iz Kaštel Lukšića, optužen je na 14 godina zatvora.

Rubinić je ranije tvrdio kako je 64-godišnjeg Vidovića, za kojega se pričalo da mu je bio ljubavnik, ubio u samoobrani, no na kraju suđenja priznao je da ga je ubio iz koristoljublja. Na Županijski sudu u Splitu danas mu je izrečena nepravomoćna presuda na 14 godina zatvora.

Djelatnici splitske policije u ožujku prošle godine su na splitskom aerodromu Resnik dočekali i uhitili 29-godišnjaka osumnjičenoga da je prošle godine iz koristoljublja ubio 64-godišnjeg Miju Vidovića iz Kaštel Lukšića.

Rubinić je početkom prosinca 2005. uhićen u Italiji na temelju MUP-ove potražnice. Uhićenje su izveli pripadnici talijanske policije, a preko Interpola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubinić je optužen da je 19. listopada na stubištu obiteljske kuće udarcima tupim predmetom nanio teške i po život opasne ozlijede 64-godišnjem Miji Vidoviću, s kojim je duže vrijeme živio.

Vidović je nekoliko dana kasnije, točnije 24. listopada, od posljedica prijeloma lubanje preminuo u splitskoj Kliničkoj bolnici.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara