Europarlamentarac Helmer odgovara "ponosnom Hrvatu": Nemate na što biti posebno ponosni!

Foto: rogerhelmer.com

ROGER HELMER, sada već u Hrvatskoj vrlo poznati europarlamentarac koji je u više navrata kritizirao Hrvatsku i isticao da nismo spremni za članstvo u Europskoj uniji objavio je ovih dana pismo koje je dobio iz naše zemlje, a koje je potpisano s "Ponosni Hrvat". Naime, pismo je kritika Helmera na njegove sudove o Hrvatskoj te Vladi Jadranke Kosor.

Ponosni Hrvat: Pristrani ste!

"Siguran sam da u Hrvatskoj ima puno problema posebice s korupcijom, ali ako je situacija baš tako loša kao što kažete, kako objašnjavate da je Hrvatska rangirana relativno visoko na ljestvici ekonomskih sloboda. Iznad smo svjetskog prosjeka i na 82. smo mjestu  ispred Italije i Grčke", navodi se u pismu Helmeru u kojem se zaključuje da su njegovi sudovi o Hrvatskoj zapravo pristrani i politički motivirani te da nemaju argumente.

Helmer je, naravno odgovorio na to pismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iskreno ne znam zašto ste baš ovo upotrijebili kao argument za Hrvatsku", započinje Helmer dodajući da je Hrvatska samo jedan rang ispod Madagaskara, a sedam niže nalazi se Ruanda.

Helmer: Korak ste do Madagaskara

"Uz sve poštovanje, ne vidim razloga zašto bi ste bili toliko ponosni", kaže Helmer dodajući da je ispod Hrvatske Grčka koja je pozvala MMF da bi izbjegla stečaj kao i Italija koja nije daleko od tog scenarija. Sve druge zemlje, kaže Helmer su subsaharske diktature, nerazvijene zemlje Južne Amerike i Rusije.

Helmer i dalje tvrdi kako su korupcija te pravosuđe jedan od najozbiljnijih hrvatskih problema što je zapravo i njegov kritičar "ponosni Hrvat" primijetio pa ne vidi da je možda u svom pismu nekoga i uvrijedio.

"Moja zemlja je na broju 16. liste ekonomskih sloboda ispod SAD-a, Bahreina i Čilea. Nisam osobito ponosan na to mjesto jer više nismo u prvih deset, radimo na manjih porezima i troškovima države", odgovorio je na kraju Helmer.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara