Evo genijalne ideje: Colorado zaradu od trave koristi da pomogne beskućnicima

Evo genijalne ideje: Colorado zaradu od trave koristi da pomogne beskućnicima

Foto: 123rf

AURORA, treći grad po veličini u Coloradu, nedavno je objavio kako će iskoristiti milijun i pol dolara generiranih iz poreza na prodaju marihuane u rekreativne svrhe. Naime, taj će novac ići za pomoć beskućnicima, prenosi Aurora Sentinel.

The Colfax Community Network, neprofitna organizacija koja podupire obitelji koje žive u motelima, iz specijalnog će fonda primiti 200 tisuća dolara. Vijećnici tvrde da će prije toga ocijeniti napredak grupe, prije nego što se obvežu na obnavljanje fonda sljedeće godine.

Također su se složili da će stvoriti dvije grupe - Comitis Crisis Center i Aurora Mental Health, s kombijima koje će koristiti kako bi stigli do beskućnika.

Gradski dužnosnici procijenili su da bi prodaja marihuane za rekreativne potrebe u proračun donijela 5.4 milijuna dolara, javlja Denver Post.

680 tisuća dolara za neprofitne organizacije

Osim što će 1.5 milijun dolara biti iskorišteno za pomaganje beskućnicima, otprilike 680 tisuća dolara namijenit će se neprofitnim organizacijama. Dodatnih 2 milijuna dolara uložit će u izgradnju novog rekracijskog centra na jugoistoku grada Aurore.

"Htjeli smo građanima pokazati kako imamo pozitivan utjecaj na društvo te pokazati specifične projekte i inicijative u koje odlazi novac", rekao je gradski vijećnik Bob Roth za Denver Post.

Aurora nije jedini grad koji novac prikupljen od poreza na prodaju marihuane koristi za pomoć beskućnicima.

Los Angeles je u ožujku predložio niz mjera za financiranje domova za beskućnike, a jedna od njih uključuje i korištenje novca dobivenog od prodaje marihuane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara