Evo koga građani smatraju najodgovornijim za Aferu Hotmail

Evo koga građani smatraju najodgovornijim za Aferu Hotmail

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U ISTRAŽIVANJU koje je proveo Dnevnik Nove TV otkriveno je da najveći broj ispitanika smatra da su za Aferu Hotmail odgovorni svi podjednako, njih 26,2 posto.
 
19 posto građana okrivljuje Martinu Dalić, 15,2 posto Andreja Plenkovića, a njih 7,5 posto smatra da su podjednako odgovorni.
 
Nadalje, 6,2 posto ispitanih najodgovornijima smatra ostale članove skupine koja je radila na Lex Agrokoru, a 4,7 posto "nekog drugog".
 
21 posto anketiranih izjasnilo se kako ne može procijeniti.
 
"Vlada će nastaviti s radom"
 
O najvjerojatnijem ishodu Afere Hotmail ispitanici imaju sljedeća mišljenja:
 
Da će vlada nastaviti raditi s novim ministrom gospodarstva smatra 74,1 posto građana. Pad vlade, ostavku Andreja Plenkovića i nove izbore prognozira 9 posto građana.
 
Njih 5,9 posto vidi pad vlade i formiranje nove koju predvodi druga stranka, bez novih izbora. Pad vlade i formiranje nove vlade, ali predvođene HDZ-om, također bez novih izbora prognozira 2,9 posto građana.
 
Nešto drugo prognozira 3,3 posto građana, a 4,9 posto nema odgovor.
 
Bernardića kao premijera vidi tek nešto više od 4 posto ispitanika
 
U istraživanju se od građana doznalo i što misle o tome tko bi od navedenih osoba bio najbolji kandidat za premijera ako dođe do novih izbora.
 
Građanima je najbolji kandidat za premijera i dalje Andrej Plenković s 20,4 posto.
 
Anka Mrak-Taritaš dobila je 15,4 posto, Ivan Vilibor Sinčić 13,1 posto, a Božo Petrov 11,2 posto. Šef SDP-a Davor Bernardić dobio je tek 4,2 posto podrške ispitanika, prije njega je čak i Milan Bandić sa 7,8 posto. Ipak, najveći postotak ide nikome od navedenih - 23,9 posto.
 
Istraživanje je provela agencija Ipsos, na slučajnom i nacionalno reprezentativnom uzorku od 567 građana Republike Hrvatske, 18. i 19. svibnja. Pogreška mjerenja je +/-4 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara