Evo što kaže pravobraniteljica o snimci na kojoj Bandića grli dječak

Evo što kaže pravobraniteljica o snimci na kojoj Bandića grli dječak
Screenshot: Facebook/Milan Bandić

PRAVOBRANITELJICA za djecu Helenca Pirnat Dragičević odgovorila je na Indexov upit o snimci na kojoj Bandića dječak grli i zahvaljuje mu za vrtić.

Podsjetimo, na službenoj Facebook stranici Milana Bandića objavljena je snimka na kojoj jedan dječak Bandića grli i zahvaljuje mu za vrtić.

Snimka je, kako se čini iz jedne kasnije objave, nastala u zagrebačkom vrtiću Jabuka.

"Hvala što si uredio naš vrtić. Hvala ti puno što si vrtić uredio. Hvala ti za sve to. Je l' te prošla noga?" govori dječak Bandiću, nakon čega ga je i zagrlio.

Objavu je podijelila i Bandićeva stranka.

Što kaže pravobraniteljica?

Poslali smo upit pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević.

Evo što kaže:

"U konkretnoj situaciji, koja je mogla biti i spontana, nedvojbeno je da je ona iskorištena kao promidžba za gradonačelnika Milana Bandića, budući da je video objavljen i javno dostupan na njegovoj FB stranici", kaže ona. 

"Moram reći da se takvi srdačni susreti događaju u dječjim vrtićima, jer djeca često mogu biti vrlo neposredna u komunikaciji. Ali takve snimke eventualno mogu ostati u dokumentaciji samoga vrtića i nije preporučljivo da ih političari objavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama. Na taj način i neke spontane situacije mogu biti shvaćene kao političko iskorištavanje djece", dodaje.

"Inače, mislim da djeca trebaju imati mogućnost susresti se s gradonačelnikom i drugim nositeljima vlasti i zatražiti od njih odgovore na neka pitanja koja se izravno tiču života djece u njihovome gradu. Ali, kad se to dokumentira i kad postoji mogućnost da će to prenijeti mediji, s time treba biti oprezan jer su moguće zlouporabe i iskrivljene interpretacije takvih susreta, što je osobito izraženo u vrijeme izborne kampanje", smatra pravobraniteljica Pirnat Dragičević. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara