Fabrizio Radin povukao ostavku na v. d. ravnatelja "Edita"

VRŠITELJ dužnosti ravnatelja riječke izdavačke kuće na talijanskom jeziku ´Edit´ Fabrizio Radin na večerašnjoj je sjednici Upravnog vijeća te ustanove povukao svoju ostavku.

Predsjednik Upravnog vijeća ´Edita´ Silvano Zilli kazao je nakon današnje sjednice kako je Radin na zahtjev Upravnog vijeća povukao svoju ostavku, što znači da ostaje na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja ´Edita´ do isteka jednogodišnjeg mandata 23. ožujka ove godine.

Zilli je izvijestio da će do tada Upravno vijeće pronaći novo rješenje za mjesto ravnatelja, odnosno da će biti imenovan novi ravnatelj ili će biti odabran novi vršitelj dužnosti. Najavio je da će 28. veljače biti objavljen javni natječaj u medijima za tu dužnost.

Radinovu izjavu o razlozima njegove ostavke i njezina povlačenja nije bilo moguće dobiti.

O njegovoj ostavci izvijestio je danas javnost predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul na sastanku s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom.

Talijanska unija je potkraj ožujka 2002. nakon preuzimanja osnivačkih prava nad ´Editom´ od Vlade imenovala Radina na mjesto v.d. ravnatelja umjesto dotadašnje ravnateljice Marinelle Matić. Tada je glavnim urednikom dnevnog lista ´La voce del popolo´ na talijanskom jeziku koji izdaje ´Edit´ imenovan Errol Superina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara