"Facebook spasitelj": Amerikanka statusom pozvala pomoć te se spasila iz zatočeništva

Ilustracija: AFP

AMERIKANKA iz Utaha je iskoristila Facebook kako bi pozvala pomoć nakon što je njezinog 17-godišnjeg sina i nju suprug držao u zatočeništvu gotovo pet dana.

Policijski zapovjednik Jon Arnold je kazao da se žena sakrila u ormar sa laptopom kako bi na Face stavila "poziv u pomoć". U statusu je napisala da će sin i ona biti "do jutra mrtvi", ako ih netko ne spasi. Status je nekoga odmah natjerao da pozove policiju koja je otišla u dom žene.

Tukao je, davio i seksualno zlostavljao

Policija je u subotu uhitila 33-godišnjeg Troya Reeda Critchfielda te je završio u pritvoru zbog optužbi za otmicu, napad, zlostavljanje djeteta i obiteljsko nasilje. Sudski dokumenti otkrivaju da otmičar prvo nije želio pustiti policajce u kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su policajci upitali ženu je li dobro, ona im je mahanjem glave pokazala da nije. Nakon što je policija rastavila par, žena je kazala da otmičar sinu i njoj nije dozvolio odlazak iz kuće te da je tijekom pet dana zatočeništva nekoliko puta pretukao, davio i seksualno zlostavljao.

U prosincu prošle godine osuđen zbog obiteljskog nasilja

Critchfield je ženi i djetetu s posebnim potrebama oduzeo telefone. "Kazala je da ju je fizički napao svaki puta kada bi se približila vratima", kazao je Arnold, piše AP. Žena je odbila otići u bolnicu, iako je imala vidljive ogrebotine i ozljede koje odgovaraju njezinom opisu maltretiranja.

Tijekom zatočeništva je zlostavljao i sina, a nije dozvolio ženi da hrani njihova psa. Critchfield je u prosincu 2010. godine priznao krivnju za napad i ometanje istrage vezane za obiteljsko nasilje. Sudac mu je odredio kaznu od pet godina zatvora, no ona mu je skraćena na 120 dana i tri godine uvjetno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara