Facebook sve više privlači stariju populaciju, mladi ga napuštaju i okreću se Instagramu te Snapchatu

Facebook sve više privlači stariju populaciju, mladi ga napuštaju i okreću se Instagramu te Snapchatu

Foto: 123rf

FACEBOOK je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Državama, no populacija  mlađa od 25 godina sve se više okreće mreži Snapchat, navodi eMarketer i predviđa nastavak pada korisnika Facebooka.

U 2018. broj korisnika Facebooka u SAD-u trebao bi pasti za 5,6 posto u dobnoj skupni od 12 do 17 godina, odnosno za 5,8 posto u skupini između 18 i 24 godine.

"Ovo je prvi put da eMarketer predviđa pad korištenja Facebooka kod mladih u dobi od 18 do 24 godine", objavljeno je u ponedjeljak.Taj centar predviđa da će u 2018. godini Facebook izgubiti 2 milijuna korisnika mlađih od 25 godina.

Dok Facebook gubi, Snapchat privlači i trebao bi dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u dobnoj skupini osoba mlađih od 25.

Nešto manje - 1,6 milijuna novih korisnika koji su odustali od Facebooka, trebao bi privući Instagram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U SAD-u je Instagram i dalje važniji od Snapchata po ukupnom broju korisnika koji je narastao 13,1 posto u godinu dana, na 104,7 milijuna.

Istodobno Snapchat bi trebao rasti za 9,3 posto na 86,5 milijuna.

Facebook privlači stariju populaciju

Facebook, s druge strane, nastavlja osvajati stariju populaciju te ima postojan broj korisnika od 169,5 milijuna.

"Snapchat bi mogao privući i starije korisnike ako redizajnira svoju platformu i pojednostavi uporabu", kaže Debra Aho Williamson, analitičarka eMarektera.

Nedavno je Snapchat uveo nekoliko noviteta kako bi pojednostavio uporabu.

No "pitanje je hoće li mladi i dalje smatrati da je Snapchat cool ako se njime počnu koristiti njihovi roditelji i djedovi i bake", kaže Williamson te podsjeća: "Upravo je to situacija s kojom  se sada suočava Facebook".
 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara