"Farmerima Nove TV treba oduzeti sve životinje i više im ne dovoditi nove"

"Farmerima Nove TV treba oduzeti sve životinje i više im ne dovoditi nove"

ZBOG lošeg tretiranja kujice Lise, Nova TV koja prikazuje reality show "Farma" našla se na udaru brojnih gledatelja koji su zgroženi uvjetima u kojima živi životinja, o kojoj bi se trebali brinuti natjecatelji.

Naime, kujica se našla na udaru stanara, točnije Hane, zbog lajanja na kokoši. Za kaznu, Lisa je zatvorena u mali, zagrađeni prostor, odnosno boks i stavljena je na kratki lanac, a Hana smatra da bi trebala biti vezana danonoćno. Jedini stanar koji pokazuje malo veću dozu empatije prema životinji je Stephan Lupino koji je bio protiv njezinog zatvaranja i koji još uvijek pokušava ukazati “šefici” Hani u kakvom je stanju kujica. Zasad ga nitko ne sluša.

Umjesto toga, stanari ne čiste njezinu kućicu, čini se da je ne hrane prečesto, a pas šepa i okružen je, prema nekim navodima, vlastitim izmetom.

Nova TV: Lisa je zdrav pas koji živi u seoskim uvjetima

Nova TV se oglasila službenim pripćenjem u kojem kažu kako "Farmu" redovito obilazi veterinar koji brine o dobrobiti svih životinja, a za Lisu je utvrdio "da je zdravi pas koji živi u seoskim uvjetima". 

Isto tako tvrde da je radi zaštite ostalih životinja Lisa zatvorena u boks u kojem boravi  samo tijekom ispaše kokoši. Ostalo vrijeme, tvrde s Nove TV, Lisa provodi slobodno na dvorištu ili u kući "gdje nerijetko spava s farmerima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge Prijatelji životinja kažu da su zasuti telefonskim pozivima i e-mailovima u kojima građani protestiraju jer smatraju da se prema Lisi loše postupa i da se radi o zlostavljanju  životinja sa svrhom zarade dotične televizijske kuće.

Prijtelji životinja osuđuju iskorištavanje životinja u svrhu televizijske zarade

Prijatelji životinja, koji su se vezano za slučaj također oglasili priopćenjem, najstrože osuđuju bilo kakvo iskorištavanje životinja u svrhu zabave i profita i zahtijevaju da se s farme odvedu sve životinje i više ne dovode nove.

“Ostavljajući Lisu vani na kiši i hladnoći i izdvajajući je od ostatka zajednice nanose joj fizičku bol i psihičku patnju. Kao što nitko ne bi trebao nabavljati životinje ukoliko im ne misli pružiti svu potrebnu skrb, tako nema opravdanja za daljnjim maltretiranjem Lise na 'Farmi'", poručuju iz udruge.

Prijavu o zlostavljanju životinje proslijedili su Veterinarskoj inspekciji, od koje, kako kažu, očekuju da će oduzeti psa televizijskoj kući.

J.S.
Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara