Fatah Izraelu predložio međusoban prekid vatre

FATAH, pokret palestinskog predsjednika Jasera Arafata, predložio je Izraelu "međusobni i trenutačni" prekid vatre, prema priopćenju Revolucionarnog vijeća objavljenom u nedjelju u Ramalahu.

Revolucionarno vijeće Fataha "poziva vladu Izraela na trenutačni i međusobni prekid vatre", prema tekstu kojeg je objavila palestinska novinska agencija Wafa.

U priopćenju se ponovno potvrđuje "načeno protivljenje Fataha napadima usmjerenim na palestinske i izraelske civile kao i na ubojstva, napade i uništavanje kuća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fatah također ističe "da se zalaže za mir na temelju međunarodnih rezolucija, rezolucija arapskih institucija, vizije američkog predsjednika Georgea W. Busha (o koegzistenciji dviju država) kao i na temelju mirovnih smjernica", posljednjeg međunarodnog mirovnog plana za Bliski istok.

U priopćenju se poziva Izrael "na pokretanje mirovnih pregovora, prestanak izraelskih upada i okupacije autonomnih palestinskih područja".

Revolucionarno vijeće Fataha posljednja je tri dana zasjedalo u Ramalahu. To je bio njihov prvi sastanak u posljednje tri godine.

Pokret, kojim od njegova osnivanja predsjeda Jaser Arafat, bio je u više navrata optužen za korupciju, a smatralo se i da mu nedostaje koherentne strategije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara