Ferenčak: Bandić se služi "flagrantnim neistinama"

GLAVNI tajnik HNSa i član zagrebačkog Gradskog poglavarstva Srećko Ferenčak ocijenio je danas "flagrantnim neistinama" izjave zamjenika gradonačelnice Milana Bandića "Jutarnjem listu" u vezi s natječajem za prodaju zemljišta u zagrebačkom Podbrežju, uz koji se kao kupac navodi i tvrtka "Mercator".

Na Bandićevu tvrdnju da je HNS htio dati zemljište "Mercatoru" za triput nižu cijenu, Ferenčak je na konferenciji za novinare odgovorio da se HNS zalaže za prodaju bez cijepanja parcele i putem javnog natječaja jer se tako može postići najviša cijena.

Nasuprot tome, ustvrdio je, Gradski ured za imovinsko pravne poslove (kojeg vodi Blanka Sunara iz SDP-a) vodi postupak za prodaju dijela čestice direktnom pogodbom poduzeću "Mercator".

"Jasno je tko ovdje pogoduje i trguje s Mercatorom", kazao je Ferenčak osvrčući se na Bandićeve navode.

Upitao je i kako je Bandić mogao znati da je ponuđena cijena triput niža kad je prvi natječaj poništen, a sve ponude vraćene, i nitko ih, tvrdi Ferenčak, nije mogao vidjeti.

"Osobno mislim da se gospodin Bandić služi dobro poznatim totalitarističko-komunističkim metodama "kumrovečke škole" pune floskula, demagogije i izvrnutih činjenica koja propagira da je najvažnije nekoga ocrniti, pa neka se taj pere..", rekao je.

Ustvrdio je da se Bandić ne može pomiriti s činjenicom da više nije gradonačelnik pa lažnim optužbama pokušava izazvati izbore.

Ferenčak je ustvrdio da su prvi natječaj za prodaju cjelovite parcele rušili "Bandićevi suradnici", unatoč zamolbi da se otvaranje ponuda odgodi za jedan dan dok se ne pribavi clausula pravomoćnosti, odnosno dokument kojim se potvrđuje da je to neosporno gradsko zemljište.

Članovi Povjerenstva za prodaju zemljišta iz SDP-a su inzistirali na poništenju natječaja na koji se s dvije ponude javio "Mercator", a s jednom "Madrid" d.o.o., rekao je Ferenčak.

Na jučerašnjoj sjednici Gradsko poglavarstvo odlučilo je poništiti prvi natječaj i odmah raspisati novi koji mora sadržavati i obvezu budućeg vlasnika o besplatnom ustupanju zemljišta kad se ondje bude gradila prometnica. Tu su dopunu predložile članice Gradskog poglavarstva iz SDP-a.

Također je bilo riječi i o žalbi i zahtjevu Veterinarskog fakulteta u kojem traži povrat dijela zemljišta, no to je odbijeno s obrazloženjem da nije poštivana procedura.

Također je zaključeno da Ured za upravljanje imovinom, zadužen za provedbu natječaja, a na čijem je čelu HNS-ovac, nije od Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove do sjednice Povjerenstva za prodaju zemljišta pribavio klauzulu pravomoćnosti.

Zbog svega toga Gradsko poglavarstvo poništilo je odluku o natječaju i odlučilo raspisati novi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara