FER-ov i Algebrin studij računarstva na engleskom

FER-ov i Algebrin studij računarstva na engleskom
Foto: Algebra

U zadnji tren: dodatna mogućnost za upis FER-ovog studija računarstva

Prijavi se na vrijeme i budi jedan od 30 studenata prve generacije koja će preddiplomski studij Računarstvo Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Algebra – i to na engleskom jeziku.

Suradnja FER-a i Algebre traje preko deset godina, kroz koje smo surađivali na raznim EU projektima, međusobnoj pomoći u podizanju kvalitete obrazovanja, zajedničkoj nabavi resursa i pokretanju korisnih inicijativa. Ovaj odnos kulminira kroz mentorstvo FER-a nad osnivanjem Sveučilišta Algebra i jako je važan za obje institucije. Sljedećih nekoliko godina, na Algebri će se provoditi FER-ov sveučilišni studij računarstva, kombinacijom naših i njihovih nastavnika, na engleskom jeziku što je prilika da se u potpunosti pripremimo za novu eru internacionalizacije. Naša je odgovornost da pozicioniramo Hrvatsku na karti visokog obrazovanja.“, naglasio je Gordan Gledec, dekan zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Hrvatska je već dokazala potencijal za ICT industriju

Suradnja na pokretanju Sveučilišta Algebra, ali i FER-ovih studija na engleskom, još je jedan dokaz posvećenosti zajedničkim ciljevima koji u konačnici moraju dovesti do iznadprosječnog gospodarskog rasta i porastu primijenjenih znanstvenih istraživanja. Zajednički radimo na povećanju broja kvalitetnih digitalnih stručnjaka neophodnih gospodarstvu, a prvenstveno kroz izgradnju globalno konkurentnih studija za najbolje domaće i strane talente.“, izjavio je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra i dodao: „Hrvatska ima već sada jedan od najbržih porasta udjela diplomiranih ICT stručnjaka i po tome se nalazimo pri samom vrhu EU. I sama korona je pokazala koliko su ova digitalna i ICT zanimanja zapravo otpornija na nepredviđene situacije i siguran sam da je mnogim mladima ova situacija zapravo jako promijenila prioritete u obrazovanju. Već ove godine ćemo otvoriti vrata stranim studentima, ali i izvrsnim domaćim kandidatima koji su inicijalno razmišljali o nekoj drugoj karijeri.

Prijave na studijski program Računarstvo otvorene za domaće i strane studente 

Sveučilišni preddiplomski studij računarstva traje tri godine i provodi se po aktualnom FER3 programu, a nakon njega su kandidatima otvorena vrata bilo kojeg diplomskog studija na FER-u, Algebri ili bilo kojem drugom srodnom sveučilištu u Hrvatskoj ili svijetu.

Postupak prijave za strane studente započinje se putem poveznice na stranicama Sveučilišta Algebra, dok se procedura upisa za domaće studente odvija u potpunosti preko portala http://www.postani-student.hr.  Studenti koji su uspješno položili matematiku (A), hrvatski (B), engleski (B) i fiziku na državnoj maturi, odabiru instituciju „Fakultet elektrotehnike i računarstva i Sveučilište Algebra (u osnivanju)“ te nakon toga stavljaju studij „Računarstvo“ na najviši prioritet. Nakon toga, kandidate će biti kontaktirati od strane zaposlenika prijavnog ureda Sveučilišta Algebra s dodatnim informacijama o izvođenju studija i mogućnostima iznimno povoljnog financiranja.

Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavama!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?