FERRERO-WALDNER: HRVATSKA PROVELA DOJMLJIVE REFORME

Hrvatska je proteklih godina provela dojmljive reforme i iskazala snažnu želju za put u europske integracije, ocijenila je u ponedjeljak austrijska ministrica vanjskih poslova Benita FerreroWaldner na otvaranju hotelijerskog kongresa u Beču.

Šefica austrijske diplomacije prigodnim je govorom u bečkom Hofburgu otvorila europski Kongres hotelijera 2003. koji se održava pod naslovom ´Europa bez granica´.

Govoreći o temi ´Europa i proširenje s austrijskog pogleda´ ministrica Ferrero-Waldner je naglasila kako je proširenje Europske unije povijesni projekt, da predstojeći krug proširenja nije posljednji korak tog projekta te da se ne smije zaboraviti da će Unija poslije proširenja imati nove susjede prema kojima se moraju pojačati veze.

Naglasila je kako to posebno vrijedi za države jugoistočne Europe kojima treba otvoriti europsku perspektivu kako bi se dalje izgrađivale i nastavile provedbu reformskih procesa.

U tom je kontekstu istaknula kao primjer neke od tih država, uključujući i Hrvatsku, za koju je kazala kako je ´proteklih godina provela velike dojmljive reforme i jasno iskazala želju za put u europske integracije´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ta nastojanja nisu samo u interesu Austrije nego služe stvaranju postojane stabilnosti našeg kontinenta te zaslužuju u idućim godinama pojačanu pozornost i potporu Unije´, rekla je austrijska ministrica.

Ferrero-Waldner također je dodala kako više nema skijaškog područja u Austriji na kojem nema zimskih sportaša iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije... ´Također i iz Hrvatske samo da spomenem ovdje fantastične skijaške uspjehe brata i sestre Ivice i Janice Kostelić koji su u njihovoj domovini izazvali pravu ´skijašku euforiju´.´

Na Kongresu hotelijera 2003. sudjeluju i izaslanstva iz svih država kandidata za pristup u Europsku uniju. Kongres je prigoda za razmjenu mišljenja i iskustava hotelijera te stvaranje kontakata međunarodnih partnera na području turizma, jer nijedna gospodarska grana nema tako međunarodno obilježje kao što to ima hotelijerstvo, rekla je na konferenciji za novinstvo glavna tajnica austrijskog Udruženja hotelijera (OEHV) Elfride Krempl.

U utorak će na Kongresu hotelijera govoriti i uspješni biznismen iz Hrvatske, Goran Štrok o temi ´Ulaganje bez granica´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara