FER-u darovan sustav identifikacije korisnika vrijedan 450 tisuća kuna

NA FAKULTETU elektrotehnike i računarstva danas je predstavljen projekt donacije tvrtki Computech i Sun Microsystems, kojom je svim fakultetskim jedinicama i djelatnicima Fakulteta omogućen jedinstven sustav identifikacije korisnika.

Projekt donacije Computecha i tvrtke Sun Microsystems vrijedan je oko 450.000 kuna, a uključuje Sun Microsystems opremu i rad informatičkih stručnjaka na realizaciji ovog projekta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Computech i Sun Microsystems su ovaj projekt realizirali u suradnji s Centrom informacijske potpore u sklopu FER-a. Cijeli je projekt od ideje do realizacije trajao godinu dana. Tim je napravio integraciju podataka o korisnicima iz sistemskih datoteka na pojedinim poslužiteljima u zajedničku jedinstvenu LDAP bazu (Lightweight Directory Access Protocol), omogućena je sinhronizacija podataka između novog Sun JES Directory Servera i postojećeg MS Active Directory Servera bez dodatnih promjena ili instalacija komponenti na AD poslužitelju. Također je bitno pojednostavljen sustav središnje administracije korisnika jer se podaci s ovim sustavom unose samo jedanput na jednom mjestu (umjesto dosadašnjeg višestrukog unosa).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara